𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐈𝐚𝐬̗𝐢

Liberalii câștigă județul Iași în urma rezultatelor obținute la alegerile locale, cu un vot politic de peste 34%. Partidul Național Partidul Naţional Liberal a câștigat Președinția Consiliului Județean Iași cu Costel Alexe, Primăria Municipiului Iași cu Mihai Chirica, în total 51 de primării din cele 98 de UAT-uri, dintre care 3 din 4 orașe cu Marius Pintilie la Primăria Municipiul Pașcani, Neculai Zugravu la Primăria Orașului Târgu Frumos, Ioan Alexa la Primăria Orașului Podu Iloaiei.
Costel Alexe, actualul Președinte al Consiliului Județean Iași a obținut un număr de voturi mai mare decât în 2020, aproximativ 110.000 de voturi, lucru ce reconfirmă aprecierea și susținerea ieșenilor pentru toate proiectele realizate de administrația liberală în ultimii 4 ani.
În urma rezultatelor de aseară, Iașul este singurul județ liberal din întreaga Regiune de Nord-Est a României, obținând cel mai mare număr de voturi pentru listele de la Consiliul Local Iași și Consiliul Județean.
💬 „Nu am cuvinte să le mulțumesc ieșenilor îndeajuns pentru această susținere covârșitoare, aproape 110.000 de voturi acordate mie și echipei Partidului Național Liberal la Consiliul Județean Iași. Sunt conștient de importanța fiecărui vot primit, care este o nouă dovadă a încrederii pe care electoratul ne-a acordat-o. Vă spun sincer, victoria este a Iașului și a ieșenilor care au demonstrat că ne merităm statutul de capitală culturală a țării, de centru european, academic și democratic. Județul Iași rămâne singurul județ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iași, municipiul Pașcani, orașul Podu Iloaiei și orașul Târgu Frumos. După una dintre cele mai agresive și denigrante campanii electorale pe care le-am trăit, au câștigat proiectele în locul gâlcevii politice. Ieșenii sunt oameni inteligenți și pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt și un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor județului nostru și la așteptările pe care ei le au de la noi, ca reprezentanți în cele mai importante instituții ale statului român. Eu și echipa liberală rămânem partenerii ieșenilor. Ca și în acest prim mandat, voi fi ori de câte ori este nevoie în județ sau la București pentru interesele comunității noastre. Mulțumesc tuturor ieșenilor! Voi rămâne un președinte pentru toți așa cum am promis. Știu ce am de făcut, iar în următorii 4 ani voi lucra la fel ca și în primii, cu drag și dragoste pentru Iași.” a menționat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.
💬 „Mulțumită votului dumneavoastră, PNL Iași a recâștigat Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Pașcani, Primăria orașului Podu Iloaiei și am reușit să câștigăm Primăria orașului Târgu Frumos, poate una din cele mai plăcute surprize ale acestor alegeri. În total 51 de UAT-uri din județul Iași au devenit liberale. Această victorie este rezultatul unei munci de echipă și a efortului necontenit al președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, care în patru ani de mandat a schimbat fața județului nostru. Le mulțumesc tuturor colegilor mei primari, candidați și tuturor membrilor care s-au implicat activ în această campanie. Lupta noastră nu a fost doar cu un PSD la Iasi în care social-democrații de la București au investit enorm de mulți bani și resurse pentru a câștiga județul Iasi, ci și cu minciuna, calomnia și o campanie murdara. Deși un partid democratic, PSD nu este un partid al dezvoltării. La Iași, niciun mare proiect nu se poate lega de numele PSD Iași” a menționat Alexandru Muraru, Președintele Partidului Național Liberal Iași.
💬 „Le mulțumesc și celor care au avut încredere în mine și care mi-au încredințat un nou mandat. Celor care nu au votat echipa propusă de noi: suntem datori să fim mai convingători și să vă explicăm, zi de zi, proiectele noastre, în beneficiul Iașului.” a precizat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.