Igor Grosu, despre participarea record la alegerile europarlamentare: „Prin votul exprimat, Republica Moldova intră în harta electorală a Europei și a României”

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Prin votul exprimat la alegerile europarlamentare, Republica Moldova intră în harta electorală a Europei și a României. Mesajul a fost transmis astăzi de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), speakerul Igor Grosu, în timpul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Oficialul a mulțumit tuturor cetățenilor care au participat la scrutin. Acesta a subliniat că moldovenii și de această dată au demonstrat că sunt europeni și le pasă de marea familie europeană.

„V-ați exprimat alegerea pentru cei care vor face ca vocea Moldovei să fie auzită în Parlamentul European. Am fost mulți și exemplari, am fost 56 714 cetățeni, cei mai activi alegători din afara României, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europarlamentare. Am fost activi în toată țara. Prin votul exprimat am arătat maturitate, spunând nu extremismului politic și populismului. Moldova crede în democrație! Felicit Partidul Național Liberal (PNL) pentru rezultatele obținute în Republica Moldova și România. În țara noastră, peste 55% dintre votanți au ales lista comună din care au făcut parte candidații PNL”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a remarcat că, datorită votului exprimat, în Parlamentul European vom avea deputați care vor negocia pentru a obține mai multe lucruri bune pentru Republica Moldova, România și întreaga Europă.

„Această prezență este un argument puternic pentru toată Europa că oamenii din Republica Moldova au un cuvânt de spus privind direcția spre care merge UE. Felicitări pentru rezultatele obținute de cel mai mare grup politic din Parlamentul European – Partidul Popular European din care face parte atât PAS, cât și PNL. Împreună cu așa aliați puternici vom munci pentru ca în anul 2024 să învingă democrația, iar democrația se apără prin vot, ceea ce am făcut la alegerile locale, la alegerile europarlamentare și ceea ce vom face pe 20 octombrie – vom demonstra că vocea noastră este puternică, că suntem europeni și ne pasă de viitor. De aceea, PAS va continua să merge din casă în casă pentru a prezenta beneficiile familiei europene, care ne va asigura pacea și bunăstarea. Vom continua să muncim împreună cu PNL și Partidul Popular European pentru a construi o Moldovă puternică, o țară vecină puternică, o Uniune Europeană puternică”, a specificat Igor Grosu.

Pentru alegerile europarlamentare, în Republica Moldova au fost deschise 52 de secții de votare. În total, urmează a fi aleși 720 de europarlamentari. Scrutinul este desfășurat la fiecare cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.