INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI, ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 200 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 400 de fapte contravenționale.

La data de 09 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 6 acțiuni și au intervenit la 235 de evenimente, dintre care 191 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 422 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 210.990 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 23 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula 10 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU MENȚINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ

În noaptea de 07/08 iunie a.c, pe raza Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au fost organizate acțiuni privind menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zonele de risc, precum şi în zona cluburilor, discotecilor, barurilor, şi altor unităţi similare în scopul prevenirii şi combaterii conflictelor stadale şi a infracţiunilor comise cu violenţă şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Au fost legitimate 68 de persoane, au fost verificate 21 de autovehicule și 12 societăți comerciale. Au fost efectute 21 de testări alcoolscopice și au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 la Legea nr. 61/1991, 1 la OUG nr. 195/2002, iar 4 pentru alte abateri.

Spre exemplu, trei tineri au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 61/1991, întrucât au fost depistați în timp ce consumau băuturi alcoolice în loc public.

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI RUTIERE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, la data de 07 iunie a.c, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul Rutier au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, şi în special a celor produse pe fondul abaterilor la regimul rutier săvârşite de biciclişti și de către conducătorii de trotinete.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale, dintre care 64 pentru conducătorii de biciclete, 34 pentru conducătorii de trotinete, 6 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, iar 112 pentru alte abateri.

În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, zece conducători auto, pentru neacordare prioritate pietoni și vehicule.

*

De asemenea, la data de 08 iunie a.c, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Biroul Rutier au organizat şi executat o acţiune, în municipiul Iaşi, pe linia prevenirii şi combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7  pentru conducere sub influența alcoolului, iar 16 pentru alte abateri. Totodată, au fost efectuate 503 testări alcoolscopice.

În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 11 conducători auto, pentru conducere sub influența alcoolului și alte abateri. De asemenea, au fost oprite din a circula trei autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Spre exemplu, un bărbat, de 43 de ani, a condus autoturismul pe DJ 249A, în localitatea Holboca, având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

*

În perioada 03-09 iunie a.c, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au desfăşurat activităţi pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 906 sancțiuni contravenționale, dintre care 203  pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, iar 703 pentru alte abateri.

*

La data de 09 iunie a.c, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au desfăşurat activităţi pentru verificarea legalităţii transportului rutier de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate 347 de autovehicule, fiind aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, dintre care 178 la OUG nr. 195/2002, iar una pentru altă abatere.  În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 19 conducători auto, pentru conducere sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru alte abateri. De asemenea, au fost oprite din a circula șase autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

CU ALCOOL LA VOLAN

La data de 07 iunie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, care se deplasa în localitatea Brătești.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

*

La data de 08 iunie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, care se deplasa pe DJ 248D, în județul Iași.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

*

La data de 08 iunie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău – Compartimentul Rutier au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat, de 39 de ani, care se deplasa pe raza orașului.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

*

La data de 09 iunie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos – Compartimentul Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, care se deplasa pe DC 96, localitatea Buznea.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, însă a refuzat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzu sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.