Triplă lansare de carte la Editura Junimea  

Vineri, 14 iunie, de la ora 11.00, Editura Junimea organizează o triplă lansare de carte la sediul său (Grădina Copou). Este vorba despre Dezlegare la bere de Cip Ieșan, Istorii corecte politic de Dan Darie și patru albume de benzi desenate ale lui Jup, avându-l în centru pe SuperCostel.

Dincolo de cei trei autori și cele șase volume (unu plus unu plus patru), va vorbi Toni Hrițac, redactor-șef al „Ziarului de Iași”. Moderator va fi Radu Cucuteanu.

Despre autori

 

Cip IEȘAN este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Publică din 1990 la „Academia Cațavencu”, „24:ORE”, „Timpul”, „Convorbiri literare”, „Cronica”, „Plai cu boi”, „Cațavencii” etc. Din 1995 încoace scrie proză umoristică în „Ziarul de Iași” (fost „Monitorul”). Primul volum, Vaca la barieră, a apărut în 2003, urmat de Întoarcerea Punguței cu doi bani (2005), Mersul Trenurilor și Povestiri mici la grătar (2023).

 

JUP (numele sub care semnează Lucian V. Amarii) este grafician, ilustrator, caricaturist. Și-a început acest drum în 1991, publicând zeci de mii de caricaturi și ilustrații în diverse publicații. Între 2000 și 2003 a fost designer grafic senior în Statele Unite ale Americii, la Sally Johns Design, Raleigh, Carolina de Nord. După ce a revenit în România, a început să ilustreze și cărți, totul ducând la realizarea de bandă desenată. Pentru întreaga sa activitate ca ilustrator, a primit în 2008 premiul „Sandu Florea” la Convenția de benzi desenate de la Constanța.

Dan DARIE s-a născut, ceea ce ar trebui să fie OK și să nu ofenseze pe nimeni, chiar dacă a făcut asta în mileniul trecut și nu în anul curent. Ulterior, el a urmat un număr semnificativ de ani de școală, dar asta nu l-a împiedicat să învețe să scrie, să citească și, absolut revoltător pentru educația românească, să înțeleagă ce scrie. El și cei care îl citesc de plăcere.

În România, Dan Darie e cunoscut ca jurnalist la Cațavencii în general și ca bărbos, pletos, fioros în particular.