Breaking News

Angajații Serviciului Vamal s-au alăturat campaniei naționale de donare a sângelui

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Angajații Serviciului Vamal s-au alăturat campaniei naționale de donare a sângelui, cu genericul „20 de ani de celebrare a donării, mulțumesc Donatorule de sânge!”, informează MOLDPRES.

Acțiunea a fost organizată și desfășurată în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual la data de 14 iunie.

Astfel, mai mulți funcționari vamali din cadrul Aparatului Central și subdiviziunile teritoriale au donat sânge și plasmă, fiind convinși că prin acest act de generozitate vor contribui la menținerea sănătății și chiar la dăruirea unor noi vieți pentru cei care au nevoie.

Instituția a remarcat că scopul campaniei este de a sensibiliza societatea și de a promova importanța donării de sânge voluntare și sistematice care este vitală pentru sistemul medical și pentru sănătatea publică în general, dar și de a dezvolta spiritul de responsabilitate socială.

Acțiunea de donare a sângelui este organizată anual de Serviciul Vamal.

În 2024, sloganul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge este „20 de ani de celebrare a donării, mulțumesc Donatorule de sânge!”. Mesajul vine să exprime recunoștința și rolul donatorilor de sânge voluntari și neremunerați din țară care îl au în salvarea de vieți omenești și importanța tratamentului hemotransfuzional, precum și creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la importanța donării de sânge.