Droguri în valoare de 1,5 mil de lei: Patru suspecți dinChisinau, reținuți pentru trafic de substanțe narcotice

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Patru suspecți din capitală au fost reținuți pentru trafic de droguri în valoare de 1,5 milioane de lei. Aceștia fac parte dintr-un grup criminal specializat în comercializarea substanțelor narcotice în mediul online, pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în urma investigațiilor desfășurate timp de două luni, a fost stabilită identitatea celor patru suspecți. Aceștia au vârstele cuprinse între 30 și 45 de ani și sunt locuitori ai capitalei.

Suspecții procurau drogurile din orașul Odesa, Ucraina, și le introduceau în țară prin contrabandă. Ulterior, acestea erau comercializate prin intermediul aplicației mobile ,,Telegram” și plasate în ascunzișuri pentru consumatorii finali.

În urma perchezițiilor desfășurate în automobilul și domiciliul suspecților au fost depistate 31 de pastile de tip „ecstasy”, circa 500 de grame de droguri sintetice de tip „metadonă”, mijloace bănești, telefoane mobile și cântare electronice. Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 1,5 mil de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetați pentru infracțiuni similare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.