Lucrările elevilor la Evaluarea Națională 2024 vor fi scanate ca o carte sau broșură

Înainte de scanarea fiecărei lucrări, se completează numele elevului în câmpul ”Prefix”. Aplicația va adăuga un număr de ordine de tipul 0001. Denumirea fișierului rezultat va fi de forma ”Popescu Adrian-0001”. În cazul elevilor cu același nume și prenume, aceștia vor fi diferențiați de numărul de ordine. Este foarte important să completați numele corespunzător la fiecare nouă lucrare scanată!

Nu se folosesc diacritice! Numele elevului este doar informativ, pentru încărcarea corectă a lucrării”, potrivit ghidului.

Conform sursei citate, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colțul din dreapta desfăcut (pentru evaluare, platforma va elimina automat această pagină a lucrării).

„Lucrările vor fi scanate ca o carte sau broșură. Aplicația scanează câte două pagini, astfel încât vor rezulta: o pagină neagră în stânga primei pagini a lucrării, respectiv o pagină neagră în dreapta ultimei pagini. Începeți cu lucrarea închisă, după care deschideți și scanați în ordine toate paginile.

Se scanează toate paginile, inclusiv cele nescrise, cu spațiile goale barate, conform metodologie.”