Ministerul Educaţiei a lansat un ghid pentru un apel de proiecte privind dezvoltarea rezilienţei campusurilor universitare

Ministerul Educaţiei a lansat Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spaţiu academic echitabil”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vizează modernizarea unui număr de 6.914 de spaţii de recreere şi lectură şi 1.998 de locuri de cazare în campusurile universitare.

„Obiectivul prezentului apel îl reprezintă dezvoltarea rezilienţei campusurilor universitare, prin asigurarea dimensiunii sociale/incluzive a învăţământului superior printr-o infrastructură universitară adecvată. Apelul vizează modernizarea unui număr de 6.914 de spaţii de recreere şi lectură şi 1.998 de locuri de cazare în campusurile universitare. De asemenea, cel puţin 40% din numărul locurilor de cazare construite vor fi rezervate pentru studenţii din medii defavorizate”, informează Ministerul Educaţiei.

Solicitanţii eligibili prezentului apel de proiecte sunt toate tipurile de instituţii de învăţământ superior de stat acreditate.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte de 27.275.000 de euro, respectiv 135.717.672,50 lei din PNRR, fără TVA.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăşi suma maximă de 4.000.000 de euro.

Proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, în perioada 19 iunie – 26 iulie. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.