Alina Gorghiu: ”Sfaturile” ÎPS Teodosie date la un post de radio unei femei – lipsă de respect şi empatie

„Sfaturile” ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic, reprezintă „o dovadă crasă” de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice, a afirmat luni ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

„Realitatea înfricoşătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliţiei Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică. În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie. Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut în 2024 faţă de anul trecut. Pentru mine, pentru Ministerul Justiţiei, combaterea violenţei este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu iniţiativa Ordinului de protecţie extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracţiunilor”, a scris Gorghiu pe Facebook.

În opinia sa, este „ruşinos” că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriaşii români face astfel de afirmaţii, iar acest „derapaj inacceptabil” nu trebuie trecut sub tăcere.

Presa a relatat că Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfătuit o femeie, într-o emisiune la Radio Dobrogea, că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”, după ce aceasta a relatat că este abuzată de soţ. Teodosie a spus că femeia trebuie să se roage ca Dumnezeu „să-i suplinească” bărbatului empatia. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.