Președinta Maia Sandu, mesaj înaintea începerii negocierilor de aderare la UE: „Viitorul Republicii Moldova este în familia europeană”

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. „Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”, declară președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, înaintea începerii la Luxemburg a primei ședințe a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană, la care vor fi lansate oficial negocierile de aderare la UE.

„Astăzi, Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE. Viitorul nostru este în cadrul familiei europene”, a menționat președintele Maia Sandu.

Șeful statului a adus mulțumiri liderilor europeni pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neclintit”, a susținut șeful statului menționând contribuțiile președintelui Comisiaiei Europene, Ursula von der Leyen, președintelui Consiliului European, Charels Michel, președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola.  „Suntem mai puternici împreună”, a apreciat Maia Sandu.

Republica Moldova și Ucraina începe marți, 25 iunie, negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Acestea vor fi lansate oficial în cadrul unei conferințe interguvernamentale care își va ține astăzi lucrările la Luxemburg. Delegația Republicii Moldova la reuniune este condusă de către prim-ministrul Dorin Recean. Misiunea autorităților de la Chișinău este să asigure pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană către anul 2030, precizează Biroul pentru Integrare Europeană.

Pe 7 iunie, Comisia Europeană a constat că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condițiile pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.