Ciolacu: Sub culorile Drapelului Naţional, generaţii de români au luptat pentru independenţă, suveranitate, unitate şi democraţie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că generaţii de români au luptat, sub culorile drapelului naţional, pentru independenţă, suveranitate, unitate şi democraţie, „valori în care credem cu tărie”.

„Sărbătorim astăzi Tricolorul, simbol al unităţii şi identităţii noastre naţionale şi martor al principalelor momente-cheie din istoria noastră, de la Marea Unire, până la Revoluţia din Decembrie 1989. Sub culorile Drapelului Naţional, generaţii de români au luptat pentru independenţă, suveranitate, unitate şi democraţie, valori în care credem cu tărie”, a transmis miercuri Ciolacu, în mesajul său cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.

Potrivit premierului, în România secolului XXI „trăim cu aceeaşi emoţie şi mândrie momentele în care vedem Tricolorul purtat de profesionişti apreciaţi de partenerii noştri externi” sau arborat pe catargul victoriilor, când compatrioţi ai noştri obţin succese în competiţii de anvergură.

„Să rămânem uniţi în jurul acestui simbol al identităţii noastre este cel mai puternic semnal de respect faţă de propria istorie şi faţă de ceea ce vrem să lăsăm generaţiilor care vin din urmă: o Românie modernă, capabilă să facă faţă provocărilor în spaţiul de securitate al NATO şi al valorilor democratice ale Uniunii Europene. Tricolorul va fi mereu o mărturie a unităţii noastre, reper nepreţuit al conştiinţei româneşti. La mulţi ani Drapelului Naţional şi întregii Românii”, a mai spus Marcel Ciolacu. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.