Proba obligatorie a profilului: 4998 de candidați prezenti, din totalul de 5074 de candidați înscriși

Ieri, 2 iulie 2024, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie).

La nivelul județului Iași, au fost organizate 18 centre de examen. Au fost prezenți 4998 de candidați din totalul de 5074 de candidați înscriși pentru această probă (98,50%). Nu au participat 75 de candidați.

Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Joi, 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

 Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).
  • Menționăm că activitățile din cadrul examenului național de bacaluareat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.