Pompierii moldoveni vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor forestiere

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI (GFFFv-MD) va participa în cadrul misiunii de pre-poziționare în cadrul Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, regiunea NEA Makri. Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, pompierii moldoveni vor combate incendiile împreună cu echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 pompieri.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, iar o parte de cheltuieli va fi suportată de Republica Moldova.  Programul este gestionat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), având ca obiectiv principal îmbunătățirea capacității de răspuns și interoperabilitatea între echipamentele și echipele de intervenție din diferite țări europene.

Zeci de incendii s-au declanşat în Grecia în ultima perioadă, inclusiv în apropiere de capitala Atena. Echipele de intervenţie luptă cu flăcările pe mai multe insule, precum Kos, Chios şi Creta.

Republica Moldova a detașat anul trecut 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare din Grecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.