Un cetățean georgian, anunțat în căutare de INTERPOL pentru terorism, reținut la aeroport

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Un cetățean georgian, anunțat în căutare de INTERPOL pentru terorism, a fost reținut la intrarea în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Pe numele tânărului, în vârstă de 20 de ani, autoritățile de drept din Statele Unite ale Americii au emis mandat de arest pentru comiterea infracțiunii de terorism. Persoana s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, împreună cu un alt cetățean al Georgiei, de 19 ani, pasageri la ruta aeriană „Istanbul-Chișinău”.

Cei doi au fost reținuți după ce au coborât din aeronavă și escortați pentru verificări suplimentare. Ca urmare, ofițerii Serviciul de Informații și Securitate în comun cu angajații Poliției de Frontieră au depistat documente ce confirmă pregătirea acestora în centre specializate de antrenament militar, precum și materiale multimedia cu conținut de natură teroristă.

Cetățeanul căutat prin INTERPOL a fost documentat și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar cel de-al doilea cetățean georgian a fost declarat persoană inadmisibilă pe teritoriul Republicii Moldova și a fost returnat în Turcia.