Breaking News

Un nou spectacol imersiv la MINA Pop Up, de la Palas Campus: „COSMOS – Descoperim tainele universului”. Dumitru Prunariu, invitat special la premiera spectacolului, pe 28 iulie

Spectacolul imersiv „ COSMOS – Descoperim tainele universului” va fi prezentat, de pe 29 iulie pâna pe 10 septembrie, în cadrul MINA Pop Up din Palas Campus, ediția itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Acest spectacol oferă o incursiune captivantă și educativă în minunile cosmosului, cu un focus amplu asupra Sistemului Solar și a cuceririlor umane în explorarea spațiului.

Premiera spectacolului va avea loc pe 28 iulie, printr-un eveniment special la care va participa domnul Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic, în urmă cu 43 de ani, pe data de 14 mai 1981. Domnul Prunariu a făcut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Cu ocazia premierei, domnul Prunariu va susţine o prezentare despre călătoria sa, precum şi despre alte descoperiri făcute în acest domeniu. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul minamuseum.com.

Cosmonautul român are o intervenţie şi în cadrul spectacolului, fiind prezentate imagini captate chiar de el sau de echipajul navei Soiuz. De asemenea, sunt integrate şi fragmente video de arhivă, extrase din filmul documentar românesc de scurtmetraj „Opt zile în cosmos”, regizat de David Reu.

Spectacolul „Cosmos – Descoperă tainele universului” este o producție proprie MINA, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad, cu coloana sonoră realizată de Alexei Țurcan. „Cosmos” va oferi o incursiune fascinantă în Sistemul Solar, prezentând detalii despre fiecare planetă, stea și alte corpuri cerești. De la informații despre structura și caracteristicile fiecărei planete, până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoștințe și inspirație.

Spațiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360º, organizat împreună cu Palas Campus Iași, pe strada Iancu Bacalu. MINA Pop Up are loc până pe 10 septembrie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive.

Spectacolele „Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei” și „Constelații Interioare”, show imersiv bazat pe ilustrațiile lui Alex Nimurad, mai pot fi văzute la Palas Campus până pe 29 iulie.

Biletele pentru spectacolele MINA și MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al muzeului, la sectiunea bilete, iar pentru mai multe informații și detalii despre program, vă invităm să ne vizitați pe www.minamuseum.com/minapopup/.

MINA Pop Up este găzduit de: Palas Campus Iași, Iulius Mall Cluj și Iulius Town Timișoara, centrele de shopping, office și entertainment dezvoltate de compania IULIUS.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România. Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. MINA este un proiect conceput de OneNight Gallery și LePetit. Partenerii proiectului sunt George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA și Schweppes.

 

În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediția itinerantă ce aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România: Cluj-Napoca (19 aprilie – 2 iunie), Iași (10 iunie – 10 septembrie) și Timișoara (18 septembrie- 31 decembrie).