CEC a autorizat efectuarea a două sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a autorizat efectuarea și publicarea unor sondaje de opinie în perioada electorală a alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024, informează MOLDPRES cu referire la comunicatul CEC.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a autorizat efectuarea a două sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor în perioada electorală a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Chestionarea pentru cele două sondaje se va efectua în format on-line, pentru primul sondaj în perioada 22 iulie – 13 august 2024, iar pentru cel de-al doilea sondaj în perioada 13-20 august 2024, fiecare pe un eșantion estimativ de 3000 de respondenți. Colectarea datelor va fi efectuată on-line, pe platforma NOI.md. Sondajele sunt comandate și vor fi efectuate de „MLD MEDIA” S.R.L., fără a fi suportate costuri. Primul sondaj urmează să fie publicat începând cu data de 13 august 2024, iar cel de al doilea – începând cu data de 20 august 2024.

Amintim că cererile pentru autorizarea sondajelor de opinie pot fi depuse la Comisia Electorală Centrală cel târziu cu 10 zile înainte de ziua alegerilor. Informațiile privind sondajele de opinie și exit-poll-urile autorizate în perioada electorală, dar Sondajele autorizate de către CEC vor fi plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubricile  „Alegeri prezidențiale” și “Referendum republican constituțional”