Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal pentru sustragerea a circa 17 mil de lei

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Președintele Uniunii Chinologice din Moldova (UCM) este cercetat penal pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei, destinate AO „Centrul Chinologic UCM”. Banii au fost încasați de la participanții la expoziții naționale și internaționale de câini, informează MOLDPRES.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii municipiului Chișinău au desfășurat astăzi percheziții pe acest caz.

Potrivit CNA, în perioada 2019-2024, președintele AO „Uniunea Chinologică din Moldova”, în timpul organizării expozițiilor naționale și internaționale de câini, prin intermediul AO „Centrul Chinologic UCM”, prin abuz de încredere și inducere în eroare, a sustras 16 830 000 de lei.

Astfel, suma provine din taxa achitată de participanți, în funcție de nivelul expoziției și rasa de câini, iar banii urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației. Din suma totală de circa 19 mil de lei, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale și atragerii la răspundere penală a acestora.