Turcan anunţă noua sesiune de finanţare privind producţia de film: De astăzi se pot înscrie proiectele

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat joi deschiderea noii sesiuni de finanţare a programului de atragere a investiţiilor în producţia de film pe teritoriul României.

”Este o bucurie enormă să anunţ deschisă noua sesiune de finanţare a programului de atragere a investiţiilor în producţia de film pe teritoriul României, astăzi, 25 iulie 2024, ora 12,00! Dacă am aşteptat peste trei ani să vedem un nou apel de proiecte asumat de furnizor, de astăzi, producătorii români, precum şi producătorii străini, împreună cu partenerul local de implementare, îşi pot înscrie proiectele prin platforma app.ofic.ro, care asigură un proces de transmitere şi soluţionare complet digitizat”, a scris Turcan, pe Facebook.

Începând cu această sesiune, se aplică o structură modernizată a sistemului de finanţare, astfel încât etapa de înregistrare să fie mult mai rapidă, iar fondurile să fie alocate către proiectele care au fost implementate cu succes pe teritoriul ţării, a completat ministrul.

”Avem încredere că rezultatele eforturilor noastre din ultimul an de a sprijini industria cinematografică şi de a atrage producţii de înaltă calitate în România se vor reflecta în interesul manifestat pentru acest program. Până în anul 2026, estimăm că valoarea investiţiilor directe atrase în sectorul producţiei de film şi sectoarele conexe, din surse naţionale şi internaţionale, va depăşi 350 de milioane de euro, iar numeroşi profesionişti care au fost nevoiţi să lucreze în afara ţării vor putea reveni acasă”, a transmis Raluca Turcan. AGERPRES