Breaking News

Grindeanu: Îmi doresc să avem un candidat PSD la funcţia de preşedinte al României

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat, miercuri, că îşi doreşte ca PSD să aibă un candidat propriu la funcţia de preşedinte al României.

„Îmi doresc să avem un candidat PSD candidat la funcţia de preşedinte. Eu cred că după 20 de ani de preşedinţi de dreapta, pe care i-am tot văzut ce au făcut din 2004, este timpul pentru un preşedinte de stânga. Eu, ca membru PSD, îmi doresc ca un membru PSD să devină viitorul preşedinte al României”, a declarat Grindeanu într-o conferinţă pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, la care a participat şi preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Grindeanu a mai spus că i se pare ciudat că cei mai mari critici de acum ai lui Iohannis sunt oamenii care în 2014 au fost cei mai mari susţinători ai acestuia.

„Ştiţi ce mi se pare ciudat? Că cei care acum găsesc tot felul de chestiuni în care să spună de ce nu e bine să vină de stânga sau de ce nu e bun Iohannis?… Cei mai mari critici ai lui Iohannis acum sunt oamenii care în 2014 au fost cei mai mari susţinători ai lui Iohannis. Şi acum s-au trezit după 10 ani. Eu cred că e cazul ca după 20 de ani de preşedinţi de dreapta, să avem un preşedinte de stânga în România. Aşa e normal şi aşa consider eu”, a spus Grindeanu răspunzând unei întrebări despre posibilitatea desemnării unui candidat independent la alegerile prezidenţiale.

În legătură cu imaginile în care Ciolacu şi Geoană apar stând la aceiaşi masă, Grindeanu a spus că este vorba de un eveniment privat unde sărbătoritul a făcut lista.

„Am înţeles că a fost un eveniment privat, la ziua unui foarte cunoscut jurnalist. Nu face invitatul lista celui sărbătorit. Sărbătoritul a făcut lista, a fost o discuţie privată, nu am participat. Şi doi: vorbim de oameni care în trecut au fost în acelaşi partid: al nostru, PSD-ul, fie că vorbim de Mircea Geoană, fie că vorbim de Victor Ponta. Când mergi la evenimente private, mai stai la masă şi cu unii care nu au nicio legătură politică cu tine”, a spus Grindeanu. AGERPRES