Breaking News

Conferința Diaspora – un coridor al oportunităților

În perioada 13 – 14 august 2024 Primăria Municipiului Iași va găzdui „Conferința Diaspora – un coridor al oportunităților”. Conferința se află la cea de a doua ediție și este un concept al Centrului Franco – Român de Cooperare Economică și Culturală din Bordeaux. Claudia Puiu Barraud, cofondatoarea centrului și coordonatoarea echipei de organizare a conferinței, subliniază că scopul organizării evenimentului de la Iași este acela de a construi un coridor al oportunităților, un coridor util țării, adunând laolaltă specialiști din Diaspora și din România, care, printr-un fructuos schimb de idei și de bune practici, să impulsioneze în mod activ realizarea de proiecte cu finalități utile părților implicate.
În cadrul conferinței vor fi dezbătute trei tematici fundamentale: educație, voluntariat și cooperarea cu administrația publică și locală. Acestea sunt direcțiile importante în care organizatorii au identificat ca fiind oportună colaborarea Diasporei cu România, colaborare care poate produce efecte vizibile și de perspectivă.
Lucrările conferinței vor prilejui dezbateri care vor avea în prim-plan găsirea soluțiilor eficace privind resursele educaționale în limba română pentru copii din Diaspora, aprofundarea conceptului „Voluntar pentru România” prin exemple de bune practici care să consolideze potențialul mediului asociativ din Diaspora alături de cel din România și, nu în ultimul rând, strategiile și instrumentele operaționale pentru conectarea cetățenilor români din Diaspora cu administrația din România.
„Conferința Diaspora – un coridor al oportunităților” se dorește a fi o platformă utilă de dezbateri care să identifice soluții de pus în practică și care să producă efectele dorite în domeniile de interes privind legătura dintre Diaspora și România.
Desfășurarea din acest an a conferinței a fost posibilă prin implicarea activă, ca organizator local, a Primăriei Municipiului Iași.
Invitam presa marți, 13 august 2024, la ora 16:30, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, pentru scurte interviuri și filmări de cadre, iar miercuri, 14 august 2024, la ora 15:00, la o conferință de presă.
Detalii despre program și speakeri pe www.conferintadiaspora.com.