Breaking News

De Ziua Independenței, oficiali și mai mulți cetățeni au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, oficiali și mai mulți cetățeni au depus flori astăzi la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, transmite MOLDPRES.

La eveniment a participat premierul Dorin Recean și speakerul Igor Grosu. Aceștia au fost însoțiți de membrii Cabinetului de miniștri, deputați, deputați ai primului Parlament, șefi ai instituțiilor publice centrale și locale, dar și cetățeni.

În debutul evenimentului, soprana Valentina Naforniță a intonat imnul de stat al Republicii Moldova.

În ajunul sărbătorii, președinta Maia Sandu a anunțat că a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și va sta izolată câteva zile, fără a participa la evenimentele dedicate Zilei Independenței. Totuși, în seara zilei, președinta Maia Sandu va susține un discurs de felicitare pe scena din PMAN în jurul orei  21:35, în format video.

Autoritățile au anunțat că în acest an Ziua Independenței va fi sărbătorită în capitală printr-un program cultural de excepție organizat pe parcursul a trei zile. Astfel, evenimentele festive dedicate aniversării a 33-a a Zilei Independenței Republicii Moldova au început în seara zilei de ieri printr-un concert de muzică electronică în PMAN și vor continua pe parcursul zilei de astăzi. Programul festiv se va încheia în seara zilei de mâine, atunci când pe scena din Piața Marii Adunări Naționale va cânta interpreta din România – Delia, trupele Alternosfera din Republica Moldova și Okean Elzy din Ucraina.

Ziua Independenței este sărbătorită astăzi la nivel național în toate satele și orașele noastre cu depuneri de flori, expoziții, competiții sportive, concerte și acțiuni comemorative.