Breaking News

Premierul Dorin Recean a dispus mobilizarea instituțiilor pentru pregătirea de începutul noului an de studii

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a dispus mobilizarea instituțiilor responsabile și desfășurarea tuturor acțiunilor necesare pentru pregătirea de începutul noului an de studii, transmite MOLDPRES.

„Ne pregătim de 1 septembrie. Domnule ministru al Educației și Cercetării, Dan Perciun, vă rog să ne asigurăm că începem anul școlar organizat și bine. Domnule ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, ne așteptăm că din 1 septembrie se va intensifica traficul rutier în Chișinău și în alte localități. Să ne asigurăm că ne organizăm cât mai bine”, a declarat Dorin Recean la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat recent că festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024-2025 va putea fi organizată de către școli pe 1 sau 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție în parte, după consultarea opiniei comunității școlare.

Prima lecție din acest an de studii va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.