Elevii din învăţământul preuniversitar de stat au fost incluşi în aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat au fost incluşi în aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, printr-o ordonanţă aprobată miercuri de Guvern, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Prin ordonanţă se extinde aria posibililor beneficiari ai finanţărilor nerambursabile pentru proiecte culturale, prin includerea în sferă a potenţialilor solicitanţi de finanţări a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat. Aceştia vor putea beneficia de burse de studii, burse de creaţie, stagii de formare, granturi de călătorie, inclusiv rezidenţe artistice. Sunt avuţi în vedere elevii minori sau care devin majori în anii terminali ai liceului, sprijinul financiar vizând doar categoria elevilor care au ca activităţi principale participarea la cursurile şcolare şi preocuparea artistică pentru care se solicită finanţarea. Elevii minori pot încheia contractul de finanţare nerambursabilă prin reprezentantul legal”, a declarat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că acest proiect este coordonat de către Ministerul Culturii. AGERPRES