Modernizarea a 18 străzi din Municipiul Iași

În ședința de vineri, 30 august, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Autorizare a Lucrărilor de Intervenție, a indicatorilor tehnico – economici și a devizului general pentru modernizarea a 18 străzi din Municipiul Iași: strada Roadelor, strada Galbeni, strada Zlataust, strada Popăuți, strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, stradela Plopii fără Soț, strada Peneș Curcanul, strada Azilului, strada Aurora, strada Marginii, strada Banat, strada Al.O.Teodoreanu, strada Arapului, strada Bularga, strada Voinești, fundac Plopii fără Soț, Trecătoarea Vișan, strada Pompei.
Dintre cele 18 străzi, cea mai mare valoare a investiției se regăsește la stradela Plopii fără Soț, unde lucrările de modernizare vor costa 10,4 milioane de lei cu TVA.
Primăria Municipiului Iași susține un program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, în care sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), în jur de 150 de străzi din toate zonele orașului.
În prezent, municipalitatea are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 41 de străzi, la care se adaugă Pasajul Socola, în valoare totală de circa 181 de milioane de lei.