𝗔𝘃𝗶𝘇 𝗹𝗮 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝟴 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̗𝘂𝗹 𝗜𝗮𝘀̗𝗶

Indicatorii tehnico-economici necesari construirii 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝘇𝗶𝗶 𝗧𝗮̂𝗿𝗴𝘂 𝗡𝗲𝗮𝗺𝘁̗-𝗜𝗮𝘀̗𝗶-𝗨𝗻𝗴𝗵𝗲𝗻𝗶 au fost avizați, astăzi, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Acest tronson de autostradă face parte din Autostrada Unirii #A8, iar principalele caracteristici prevăzute sunt:
✅️93,2 km lungime traseu
✅️ 101 structuri (poduri și tunele)
✅️ 14 tuneluri
✅️ 4 spații de servicii
✅️ 2 Centre de Intreținere și Coordonare
✅️ 11 noduri rutiere
✅️ 6 parcări de scurtă durată
Valoarea totală estimată este de 26,39 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.
Următorul pas constă în înaintarea documentației către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a fi avizată în Consiliul Interministerial și, ulterior, poate fi aprobată în Guvernul României și demarată procedura de licitație, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel-Ionel Scrioșteanu.
Traseul acestui tronson se desfăşoară pe teritoriul judeţului 𝗜𝗮𝘀𝗶, având ca punct de începere localitatea Moțca și tranzitând localitățile Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, municipilu Iași si Ungheni, unde va avea loc conexiunea cu noul pod la nivel de autostradă peste Prut de la Ungheni.
„Mulțumesc colegilor liberali Cristian Pistol Pistol și Irinel Ionel Scriosteanu care se dedică întru totul acestui proiect esențial pentru județul nostru și întreaga regiune de Nord-Est”, a transmis președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.