𝗡𝗼𝘂𝗹 𝗔𝗺𝗯𝘂𝗹𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂 𝗮𝗹 𝗦𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗲𝗱𝗶𝗮𝘁𝗿𝗶𝗲, 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̗𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻𝗮̆

Proiectul „Extinderea Structurii Spațiilor Medicale ale Spitalului clinic de Urgență pentru| Copii „Sfânta Maria” Iași – Ambulatoriu” se află pe Lista intermediară a proiectelor aprobate în etapa de evaluare tehnico-financiară aferentă apelului de proiecte „Investiții în infrastructură publică a ambulatoriilor spitalelor de pediatrie, din cadrul Programului Sănătate, a anunțat Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. Finanțarea nerambursabilă se ridică la 21.136.566 de lei.
Viitorul Ambulatoriu va avea cabinet de consultații, cameră pentru pansamente şi tratamente curente, spații de aşteptare aferente cabinetelor, birou de informare, programare şi evidență a pacienților, anexe ale personalului medical, grupuri sanitare, saloane pentru internări de zi. În urma extinderii spațiilor, numărul de consultații acordate în regim ambulatoriu la Spitalul de Pediatrie va crește de la 60 de mii pe an, în prezent, la 80 de mii pe an.
„După ce am modernizat integral spitalul, am construit noua Unitate de Primiri Urgențe pe care o vom recepționa curând, construim și noul ambulatoriu pentru ca micii pacienți să fie îngrijiți în cele mai bune condiții. Investițiile în sănătate vor rămâne o prioritate și în următorul mandat, cu atât mai mult când vine vorba de sănătatea copiilor. Spitalul „Sfânta Maria” efectiv s-a transformat complet în ultimii ani și vom folosi orice finanțare posibilă pentru a continua să extindem și să modernizăm infrastructura medicală. Mulțumesc echipei care a lucrat la acest proiect și la obținerea finanțării. Îmi doresc să construim în cel mai scurt timp noul ambulatoriu”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.