Breaking News

Fragmente muzicale celebre din istoria cinematografiei vor răsuna în acordurile Filarmonicii Moldova Iași, în Amfiteatrul Palas

Un aranjament din care nu vor lipsi acorduri celebre din istoria muzicală a cinematografiei, alături de atmosfera specifică unui regal de excepție vor însoți publicul într-o călătorie fascinantă, odată cu spectacolul oferit de Filarmonica Moldova Iași în Amfiteatrul Palas. O compoziție a lui Charlie Chaplin din filmul a cărui regie o semnează, „Contesa din Hong Kong”, mult îndrăgitul musical „Sunetul muzicii” sau „Titanic” sunt câteva dintre propunerile pentru concertul din această săptămână.  

 

Stagiunea estivală a Filarmonicii Moldova Iași aduce publicului, pe data de 5 septembrie 2024, un concert simfonic orchestrat de dirijorul Constantin Grigore. Începând cu ora 19:00, în Amfiteatrul Palas vor răsuna acorduri celebre din filme care au scris istorie și care au marcat genul cinematografic, iar publicul este invitat să descopere compoziții din pelicule precum „Titanic”, „Dirty Dancing”, „The Pink Panther” sau „The Phantom of The Opera”. Coloana sonoră din  westernul  „Once Upon a Time in America” sau musicalul fantasy din minunata lume Disney, „Beauty and the Beast”, completează repertoriul muzical.

 

Următorul concert care va avea loc în Amfiteatrul Palas va fi pe data de 12 septembrie, iar publicul va putea asculta corul academic „Gavriil Musicescu”, acompaniat la pian de Edit Arva, repertoriul cuprinzând lucrări de C. Monteverdi, H. Purcell, W. A. Mozart, G. Donizetti, V. Bellini, G. Verdi, G. Bizet, G. Puccini, C. M. von Weber, R. Wagner sau P. Mascagni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.