Lasconi, după reţinerea lui Bulai: Semnal bun că justiţia se mişcă rapid în acest caz

Reţinerea sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, acuzat de agresiune sexuală, reprezintă un semnal bun că justiţia se mişcă rapid în acest caz, afirmă preşedintele USR, Elena Lasconi, care face şi un apel la partidele parlamentare să susţină comisia de anchetă pe tema abuzurilor din sistemul universitar.

„E un semnal bun că justiţia se mişcă rapid în acest caz revoltător în care zeci de tinere şi-au găsit curajul să vorbească despre abuzuri. Sper să aflăm verdictul cât mai rapid, iar conexiunile politice ale acestui domn să nu mai aibă nicio influenţă. Avem datoria să nu lăsăm să se repete aceste comportamente! Femeile merită respect, iar clasa politică este obligată să rezolve orice vid de legislaţie care permite unor abuzatori să pozeze în modele”, a scris Lasconi, miercuri, pe Facebook.

Alfred Bulai a fost reţinut, miercuri, după ce a fost audiat la Secţia 2 Poliţie din Capitală în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, Alfred Bulai are calitatea de suspect şi nu a dorit să dea declaraţii în faţa poliţiştilor, prevalându-se de dreptul la tăcere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au percheziţionat, miercuri, locuinţa şi autoturismul lui Alfred Bulai. Descinderi au avut loc şi la domiciliile altor două persoane.

Anchetatorii efectuează cercetări in rem referitoare la suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hărţuit sexual mai multe studente. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.