Alertă de călătorie în Austria: autoritățile recomandă moldovenilor care se confruntă cu situații de criză să contacteze Ambasada

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Ambasada țării noastre în Republica Austria informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Austria despre condițiile meteorologice severe prognozate în perioada următoare. În această regiune sunt așteptate precipitații abundente sub formă de ploi torențiale, însoțite de vânt puternic, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, autoritățile austriece au emis avertizări meteorologice cod portocaliu pentru ploi abundente, valabile în următoarele zone: Austria Inferioară, Austria Superioară, Viena, Salzburg, nordul landului Burgenland, nordul landului Styria și nord-estul landului Tirol, până la data de 17 septembrie.

Precipitațiile semnificative ar putea cauza inundații și alunecări de teren, care la rândul lor ar putea duce la întârzieri sau anulări ale zborurilor pe aeroporturile afectate, blocarea liniilor de cale ferată, afectarea rețelelor de utilități publice.

În acest context, Ambasada recomandă cetățenilor să urmărească sursele de informare locale pentru actualizări meteorologice și avertizări. În cazul în care au nevoie de ajutor sau se confruntă cu o situație de criză, cetățenii moldoveni pot contacta angajații Ambasadei Republicii Moldova în Austria la telefoanele +43 196 110 30 sau +43 660 961 91 82.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.