Breaking News
FILE PHOTO: Russian opposition leader Alexei Navalny is seen on a screen via a video link from the IK-2 corrective penal colony in Pokrov during a court hearing to consider an appeal against his prison sentence in Moscow, Russia May 24, 2022. REUTERS/Evgenia Novozhenina//File Photo

Ediţia în limba română a „Memoriilor” lui Aleksei Navalnîi – în curând la Editura Litera

Ediţia în limba română a volumului „Patriot. Memorii” de Aleksei Navalnîi va apărea în această toamnă la Editura Litera, simultan cu cele peste 20 de ediţii ale cărţii din toată lumea, inclusiv în limbile engleză şi rusă.

Potrivit unui comunicat al Editurii Litera, transmis joi AGERPRES, cartea va fi lansată la sfârşitul lunii octombrie atât în print (ediţie cartonată), cât şi în format digital (ebook & audiobook), până atunci lucrarea fiind disponibilă la precomandă cu reducere şi transport gratuit pe site-ul litera.ro.

Într-o scriitură „vie, antrenantă”, care cuprinde, conform Litera, o corespondenţă din închisoare ce n-a mai văzut lumina tiparului până acum, Navalnîi rememorează, printre multe alte aspecte, cariera sa politică, numeroasele încercări de asasinare a sa, vieţile apropiaţilor şi campania neobosită pe care el şi echipa sa au purtat-o împotriva unui regim „din ce în ce mai dictatorial”.

„Cartea aceasta este o mărturie atât a vieţii lui Aleksei, cât şi a angajamentului său neclintit de a lupta împotriva dictaturii – o luptă pentru care a pus totul în joc, inclusiv propria viaţă. De-a lungul paginilor, cititorii vor ajunge să cunoască omul pe care l-am iubit nespus – un om de o integritate profundă şi de un curaj ferm. Istorisirea drumului său îi va onora memoria şi îi va inspira pe ceilalţi să lupte pentru ceea ce e drept şi să nu piardă din vedere valorile care contează cu adevărat”, a afirmat Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi, citată în comunicat.

Aleksei Navalnîi a fost un lider al opoziţiei ruse, politician, militant anticorupţie şi deţinut politic. Printre numeroasele distincţii internaţionale care i-au fost acordate se numără Premiul Saharov, Premiul anual al Parlamentului European pentru drepturile omului, Premiul pentru curaj al Summitului de la Geneva pentru drepturile omului şi democraţie şi Premiul Dresda pentru pace. De asemenea, Navalnîi a apărut pe listele care evidenţiau „Cele mai influente 100 de personalităţi” şi „Cele mai influente 25 de personalităţi de pe internet” ale revistei Time. A murit în 16 februarie 2024. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.