Conferința I.A.S.I. 2024 – „Inteligența Artificială în Sistemul de Învățământ: Perspectivele educației în era revoluției tehnologice”

Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Comunitatea IAȘI AI, are deosebita plăcere de a anunța organizarea Conferinței I.A.S.I. 2024 – „Inteligența Artificială în Sistemul de Învățământ: Perspectivele educației în era revoluției tehnologice”. Evenimentul va avea loc în perioada 4-5 octombrie 2024, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.
Această conferință inovatoare se adresează profesorilor din învățământul preuniversitar din Iași, având ca scop explorarea modalităților prin care inteligența artificială poate transforma procesul educațional. Participanții vor avea ocazia să descopere cum AI poate ajuta la crearea lecțiilor interactive, gestionarea eficientă a timpului și motivarea elevilor.
Principalele obiective ale conferinței includ:
• Oferirea de cunoștințe teoretice și practice despre aplicarea AI în educație;
• Prezentarea unor soluții inovatoare pentru sprijinirea procesului de evaluare și predare;
• Pregătirea cadrelor didactice pentru viitorul digital al educației.
Participanții vor avea acces la cele mai noi informații despre aplicarea AI în procesul educațional, oportunitatea de a intra în contact direct cu experții în educație și tehnologie, dar mai ales vor avea ocazia de aplica cunoștințele învățate în cadrul atelierelor pe care le-am pregătit. De asemenea, la final, participarea lor va fi recunoscută de către instituțiile acreditate, prin certificatele oferite.
Conferința se va desfășura pe parcursul a două zile și va include prezentări de specialitate și ateliere practice, susținute de experți din Comunitatea IAȘI AI, specialiști din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și de Marilena Ionașcu – Education Manager, Microsoft România.
Deschiderea oficială va avea loc în data de 4 octombrie, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, urmând ca în zilele următoare să fie organizate sesiuni interactive și practice.
Primăria Iași și partenerii săi invită profesorii din sistemul preuniversitar al Municipiului Iași să participe la acest eveniment important pentru viitorul educației. Înscrierea se poate realiza accesând linkul: https://forms.gle/P8PSDQNmvmKJWeR4A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.