Rafila: În fiecare centru de sinistraţi o să organizăm într-un timp foarte scurt o echipă medicală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi, că va fi organizată în scurt timp o echipă medicală în fiecare centru pentru sinistraţi deschis în urma inundaţiilor care au avut loc la finalul săptămânii trecute.

 

„În fiecare centru de sinistraţi o să organizăm într-un timp foarte scurt o echipă medicală. Am stabilit inclusiv un model de raportare către INSP a oricărei suspiciuni de boală transmisibilă. O să găsim o soluţie şi pentru cei care nu au medicamentele obişnuite pentru tratamentul bolilor cronice”, a afirmat Rafila.

El a precizat că împreună cu DSP Galaţi s-au procurat şi doze de vaccin hepatitic A pentru copiii din zonele inundate care sunt la risc.

„Am reuşit să procurăm împreună cu cei de la DSP Galaţi şi o cantitate de vaccin hepatitic A pentru copii care sunt la risc să se îmbolnăvească de hepatită A, aşa că nu avem o problemă deosebită, ne preocupă partea cu furnizarea de asistenţă medicală şi medicamente pentru cei care nu au în acest moment”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Rafila a participat marţi la evenimentul organizat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei Pacienţilor. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.