Ministerul Sănătăţii: Forma de organizare a concursului de rezidenţiat va rămâne nemodificată; tematică şi bibliografie unice

Forma de organizare a concursului de rezidenţiat va rămâne nemodificată, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat.

„În urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice”, se arată în comunicat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii menţionează că susţine prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni la 12 luni.

„Reprezentanţii studenţilor au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, arată aceeaşi sursă. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.