Forumul Orașelor Înfrățite

Primăria Municipiului Iași și Congresul Autorităţilor Locale din Moldova organizează în perioada 23 – 24 septembrie 2024, la Iași, Forumul Orașelor Înfrățite.
 Forumul vine în susținerea colaborării dintre orașele înfrățite și își propune identificarea de noi oportunități de parteneriat instituțional între orașele de pe ambele maluri ale Prutului îndeosebi în atragerea de fonduri nerambursabile. Crearea unei punți relaționale între orașele participante este una dintre premisele de bază în implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru preaderare precum și a celor transfrontaliere.
La acest forum vor participa în jur de 50 de primari din România și Republica Moldova, reprezentanți ai orașului înfrățit Cernăuți din Ucraina, reprezentanți ai Guvernului României, specialiști în atragerea și implementarea de proiecte și investiții europene.
Prezentările vor avea loc la Palatul Culturii (luni, 23 septembrie 2024) și la sediul Primăriei Municipiului Iași (marți, 24 septembrie 2024) și vor viza oportunități de finanțare nerambursabilă, calendarele depunerilor de proiecte, structuri și parteneriate eligibile și exemple de bună practică și implementare de proiecte de dezvoltare urbană și rurală, de infrastructură școlară, medicală, salubritate și programe sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.