George Simion şi-a depus candidatura pentru Cotroceni

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, şi-a depus, luni, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură şi lista de susţinători pentru Cotroceni.

Alături de acesta s-au aflat membri şi simpatizanţi ai formaţiunii.

Liderul AUR a afirmat, cu acest prilej, că este „primul candidat care îşi depune dosarul de candidatură” la BEC şi speră să fie pe primul loc şi după alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

„Îmi depun astăzi candidatura. Sunt primul candidat care îşi depune dosarul de candidatură. Sperăm să fim pe primul loc şi la alegerile parlamentare şi la prezidenţiale. Aceste alegeri sunt cruciale, de aceea am ales să depunem împreună listele pentru Parlament şi pentru prezidenţiale. Sperăm ca în cele trei duminici de vot românii să pună ştampila pe AUR, pe George Simion. Vrem ca România să rămână o ţară a păcii şi vrem să creăm bunăstare, prosperitate pentru toţi cetăţenii României”, a declarat George Simion.

Întrebat care este, pentru el, cel mai de temut contracandidat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul AUR a spus că nu se teme „de nimeni”.

„Nu ne temem de nimeni, vom vedea cu care candidat al PSD ne vom lupta – cel asumat de partid, Marcel Ciolacu, sau cel care este vopsit în independent, Mircea Geoană. (…) De 34 de ani, România este condusă de PSD şi de anexele sale. În momentul acesta, cu actuala conducere, PNL este doar o anexă a PSD. (…) Sunt toţi la fel. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană sunt pe acelaşi calapod şi reprezintă sistemul care ne-a condus de 34 de ani şi reprezintă PSD-ul şi pe Klaus Werner Iohannis”, a susţinut George Simion.

El a spus că în turul al doilea o să învingă orice candidat: „Eu consider că în turul doi o să bat orice candidat al sistemului, pe oricine desemnează Klaus Werner Iohannis. Şi referitor la alţi candidaţi care sunt puşi să fărâmiţeze voturile, nu ştiu în ce măsură nişte scoruri de 1, 5, 8 la sută cât a luat USR la alegerile europarlamentare pot conta decisiv”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a reiterat că „Alianţa pentru Unirea Românilor nu va face o coaliţie de guvernare cu PSD”.

„Exclud ideea că românii îl vor vota pe cel care astăzi se închină la toate ambasadele şi la preşedintele Iohannis, adică nu cred că poate ajunge preşedinte, nu cred că românii îl vor vota. În niciun caz AUR nu va face o coaliţie de guvernare cu PSD dacă Marcel Ciolacu este în funcţia de preşedinte al ţării. (…) Dacă George Simion este votat de români şi are susţinerea românilor, nu a ambasadelor, nu a altora, atunci George Simion va face o majoritate guvernamentală cu acei parlamentari şi acele partide care susţin ‘Planul Simion’ cu acele 200 de măsuri concrete pe care noi le avem”, a precizat candidatul AUR.

George Simion le-a mulţumit, în altă ordine de idei, tuturor celor care s-au aflat în ultimele zile alături de sinistraţii din Galaţi.

„Vă mulţumesc din suflet tuturor că de şapte zile sunteţi alături de sinistraţi şi daţi un exemplu de solidaritate românească. Doar aşa putem ridica România din noroi, doar aşa putem reconstrui o ţară normală pentru copiii noştri, doar aşa ne putem aduce înapoi, de peste hotare, românii goniţi de guvernări succesive trădătoare”, a transmis preşedintele AUR. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.