Breaking News

O veste bună pentru autostrăzile Iașului, dar și pentru frații noștri de dincolo de Prut!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru proiectarea și construirea podului la nivel de autostradă care va fi realizat peste Prut și va fi conectat cu Autostrada „Unirii” A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni printr-un drum de legătură.
Compania Ness Proiect Europe SRL, cea care lucrează în prezent și la Spitalul Regional de Urgență din orașul nostru, va trebui ca în cel mult 24 de luni (din care șase luni proiectarea și 18 luni lucrările) să construiască podul (două poduri paralele, câte unul pentru fiecare sens de circulație), cu o lungime de circa 260 de metri, drumul de legătură cu lungimea de circa un kilometru și un punct de control de trecere a frontierei, dotat cu parcări și spații destinate verificării autovehiculelor.
Contractul are o valoare de circa 180 de milioane de lei (cu TVA), iar finanțarea europeană este asigurată prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei.
Podul peste Prut va interconecta infrastructurile rutiere între cele două state: Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul Național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).
„ Iată încă o dovadă că emoționantele poduri de flori de ieri dintre România și Republica Moldova se transformă, în timp, în poduri de piatră care consolidează relațiile de prietenie și cooperare dintre noi și frații de peste Prut!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.