Debitul Dunării la intrarea în ţară, în scădere, dar aproape dublu faţă de media multianuală a lunii octombrie

Debitul Dunării la intrarea în ţară (în secţiunea Baziaş) este miercuri de 7.000 mc/s, în scădere faţă de marţi, dar aproape dublu comparativ cu media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s), conform buletinului hidrologic zilnic emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, informează Administraţia Naţională Apele Române.

Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară a fost atins în perioada 30 septembrie -1 octombrie, respectiv de 7.400 mc/s, precizează reprezentanţii ANAR într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Conform prognozei INHGA, debitul Dunării va ajunge în data de 9 octombrie la valoarea de 6.600 mc/s. Durata de propagare a viiturii pe sectorul românesc este de cel puţin 7 zile.
Continuăm monitorizarea atentă a sectorului îndiguit, din aval de Dunăre, la nivelul celor 7 Administraţii Bazinale de Apă – Apele Române Banat, Apele Române Jiu, Apele Române Argeş-Vedea, Apele Române Olt, Apele Romane Buzau-Ialomita, Apele Române Dobrogea-Litoral şi Apele Române Prut-Bârlad. În ultimele două săptămâni, toate zonele vulnerabile au fost consolidate”, precizează sursa citată. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.