Ambasadoarea SUA în România: Pacea şi prosperitatea la nivel global sunt strâns legate de echitate de gen

Pacea şi prosperitatea la nivel global sunt strâns legate de echitatea de gen, iar când femeile sunt împuternicite din punct de vedere economic reinvestesc în familiile şi comunităţile lor, stimulând creşterea economică şi contribuind la pace şi stabilitate, a declarat ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Kathleen Kavalec.

Totodată, aceasta a punctat, luni, la Female Empowerment Summit, că studiile arată că ţările cu echilibru mai mare între genuri în leadership sunt mai puţin susceptibile să fie implicate în conflicte.

„De asemenea, trebuie să privim înainte către industriile şi inovaţiile care modelează viitorul nostru, sectoare bazate pe tehnologie, cum ar fi: inteligenţa artificială, securitate cibernetică şi comerţul internaţional. Este esenţial ca femeile nu doar să fie incluse, ci să fie lideri în aceste domenii. Summitul din acest an se concentrează pe cultură, moştenire şi tradiţie, o temă puternică, ce ne aminteşte că egalitatea de gen este foarte importantă. Tradiţiile, valorile şi istoriile noastre joacă un rol crucial în conturarea viitorului. Prin împuternicirea femeilor onorăm nu doar potenţialul lor individual, ci şi bogatul patrimoniu cultural pe care îl poartă cu ele (…) Să plecăm de aici, astăzi, cu energie, cu un angajament reînnoit pentru avansarea egalităţii de gen şi recunoscând că, prin împuternicirea femeilor, construim o lume mai bună pentru toţi”, a spus Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA în România a punctat că Female Empowerment Summit este dedicat nu doar promovării puterii femeilor, ci şi rolului pe care acestea îl joacă în păstrarea tradiţiilor naţionale, culturii şi antreprenoriatului, atât în România, cât şi în Statele Unite.

„Acest eveniment ne oferă ocazia de a reflecta asupra progreselor realizate în promovarea egalităţii de gen atât în România, cât şi la nivel global, recunoscând în acelaşi timp că întotdeauna sunt lucruri de îmbunătăţit”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA în România a menţionat că în octombrie 2021 preşedintele Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris au lansat prima Strategie naţională pentru egalitate de gen din Statele Unite, care a recunoscut necesitatea de a face mai mult pentru a atinge obiectivul egalităţii depline între genuri în SUA.

„Această strategie reprezintă un angajament clar pentru avansarea împuternicirii femeilor şi fetelor în toate sectoarele societăţii. De asemenea, strategia serveşte drept fundament pentru activitatea pe care Ambasada SUA o desfăşoară în parteneriat cu România, este baza sprijinului nostru pentru iniţiative locale importante”, a adăugat Kathleen Kavalec. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.