Danemarca:O nouă explozie a avut loc în apropiere de ambasada Israelului

O explozie a fost auzită în timpul nopţii la circa 500 de metri de ambasada Israelului în Danemarca, a anunţat luni poliţia din Copenhaga, la cinci zile după un atac ce a vizat această clădire diplomatică, informează AFP.

„Căutăm desigur să determinăm dacă există o legătură cu incidentul survenit la ambasada Israelului”, a declarat Trine Moller, inspector al poliţiei din Copenhaga. „Nimic nu arată că aşa stau lucrurile”, a adăugat ea totodată, precizând că explozia a fost cauzată fără îndoială de focuri de armă.

Imagini din presa locală arată urmele exploziei în faţa unui imobil rezidenţial la circa 500 de metri de ambasada israeliană.

În noaptea din 1 spre 2 octombrie, explozii au avut loc în apropierea imediată a acestei ambasade, cauzate probabil de lansări de grenade, într-un context de tensiuni în Orientul Mijlociu.

Potrivit acuzaţiei, doi tineri suedezi, în vârstă de 16 şi 19 ani, sunt suspectaţi că au transportat cinci grenade din care au lansat două care au aterizat pe o terasă la circa o sută de metri de clădirea diplomatică.

Cei doi au fost plasaţi joi în detenţie pentru 27 de zile de către un judecător. Două zile mai târziu, poliţia daneză a anunţat că acuzaţiile împotriva lor au fost extinse la infracţiuni ce ţin de legislaţia asupra terorismului, fără a face alte precizări.

În Suedia, ambasada Israelului la Stockholm a fost vizată marţi cu focuri de armă, care nu au făcut răniţi.

Serviciile de informaţii suedeze nu au exclus implicarea Iranului în aceste două incidente.AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.