Premieră la Ateneul Național din Iași – Scandal în culise

 

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 19:00, Ateneul Național din Iași vă invită la Sala Unirii, fostul Cinema Victoria, la cea mai nouă premieră de teatru, Scandal în culise, un spectacol adaptat după o idee de Michael Frayn, în regia lui Daniel Onoae.

A 9-a premieră de teatru din anul 2024, Scandal în culise, este o comedie spumoasă care explorează viața din spatele scenei, dezvăluind dramele, intrigile și momentele hilare, unde actorii devin personaje ale propriilor povești, iar culisele se transformă într-un univers plin de surprize și neprevăzut.

„Iubirile, intrigile, pasiunile, geloziile și arta se împletesc subtil în destinele celor nouă personaje. Un regizor panicat, aflat la limita rezistenței în pragul premierei, un actor care își găsește alinarea în băutură, altul care tocmai a fost părăsit de soție, o actriță care visează la o retragere triumfală din lumina reflectoarelor, un coleg care nu mai suportă criticile regizorului și o actriță obsedată de machiajul perfect – toți încearcă să pună în scenă un spectacol. Pe măsură ce reprezentația avansează, degradarea lor devine vizibilă, atât pe scenă, cât și în afara ei”, a afirmat regizorul Daniel Onoae.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Erica Moldovan, Dani Popa, Alin Zară, Mălina Balcan, Ioana Aciobăniței, Codrin Dănilă, Mara Lucaci, Florin Gorgos, Gelu Ciobotaru.

Echipa de creație: Erica Moldovan (asistent regie); Alina Dincă-Pușcașu (costume); Andrei Scânteie (decor), Cristi Bortoș (decor); Cristian Racu (sunet); Lena Karenina (foto); Andreea Răileanu (grafică).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.