𝗙𝗜𝗧𝗣𝗧𝗜 – 𝗼 𝗻𝗼𝘂𝗮̆ 𝗲𝗱𝗶𝘁̗𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀

Opt zile de Festival Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (3-10 octombrie), plus cinci de Prolog (26 septembrie-3 octombrie), peste 150 de evenimente, din care 65 de reprezentații în peste 25 de locuri din oraș (incinte teatrale, Grădina Botanică, Gara Iași, galerii de artă, pietonale, grădini publice, curți interioare, cafenele, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi), peste 210 ore de spectacol, grad de ocupare a sălii de 100 la sută, nenumărate sold out-uri încă cu mult timp înainte de începerea manifestării configurează în cifre ediția 2024 a FITPTI.
Public din toată regiunea a venit să vadă spectacolele incluse în agenda manifestării, din Botoșani, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Republica Moldova. A fost o ediție incluzivă, cu traducere în limbaj mimico-gestual pentru adulți care nu mai fuseseră niciodată până acum la teatru, și adolescenți cu probleme de auz, copii și mame de la secția Oncologie a Spitalului „Sf. Maria”.
Curatoriat de teatrologul Oltița Cîntec, festivalul s-a aflat la ediția XVII, acum cu tema „Tranziție”, la 35 de ani de la momentul istoric 1989.
„Vreau să menționez și aprecierile generalizate ale publicului și specialiștilor, aplauzele, mesajele directe sau mediate electronic pe rețele de socializare care completează componenta de feedback valoric. Oferta curatorială s-a întâlnit în chip fericit cu așteptările unui public regional pe care l-am modelat în acești ani.” , a declarat Oltița Cîntec.
FITPTI este organizat de Teatrul Luceafarul Iasi, finanțat de Consiliul Județean Iași – Iași County Council, sprijinit de UNITER, asociația de breaslă a oamenilor de teatru din România, Primăria Iași, Ambasada Elveției, SWISS Fund, Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural German, Institutul Polonez, UAIC, UNAGE Iași, Biblioteca Austria, Pioneer Group, CFR Iași, IASI Airport etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.