Acord de Cooperare între Județul Iași și Raionul Călărași

𝘾𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙪𝙡 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩̗𝙚𝙖𝙣 𝙄𝙖𝙨̗𝙞 𝙖 𝙛𝙖̆𝙘𝙪𝙩 𝙞̂𝙣𝙘𝙖̆ 𝙪𝙣 𝙥𝙖𝙨 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙞̂𝙣 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙤𝙡𝙞𝙙𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙧𝙚𝙡𝙖𝙩̗𝙞𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙗𝙞𝙡𝙖𝙩𝙚𝙧𝙖𝙡𝙚 𝙨̗𝙞 𝙞̂𝙣 𝙨𝙪𝙨𝙩̗𝙞𝙣𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙜𝙧𝙖̆𝙧𝙞𝙞 𝙚𝙪𝙧𝙤𝙥𝙚𝙣𝙚 𝙖 𝙍𝙚𝙥𝙪𝙗𝙡𝙞𝙘𝙞𝙞 𝙈𝙤𝙡𝙙𝙤𝙫𝙖.
Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și președintele Raionului Călărași din Republica Moldova, Nicolae Drăgănel, au semnat Acordul de Cooperare între Județul Iași și Raionul Călărași.
„Tuturor cetățenilor Republicii Moldova le transmit un mesaj de unitate și încredere, să voteze la referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană, pe 20 octombrie. Am încredere că Republica Moldova va face alegerea corectă și va fi cu un pas mai aproape de Europa. Acest lucru este demonstrat și de faptul că 1 din 4 cetățeni ai Republicii Moldova deține cetățenie română.
Drumul european și apartenența la marea familie europeană este singura șansă pe care o are astăzi Republica Moldova de a se dezvolta repede, corect și sustenabil. Alegerea Europei este cu siguranță o decizie care va deschide noi perspective de dezvoltare și va consolida stabilitatea în regiune. Susțineți parcursul pro-european! Este alegerea viitorului vostru.
În cadrul discuțiilor am amintit și despre proiectele comune de dezvoltare, implementate în raioane din Republica Moldova. Consiliul Județean Iași a alocat deja fonduri substanțiale pentru susținerea unor proiecte: 150.000 de euro pentru reparația Casei raionale Hîncești, 83.000 de euro pentru Reparația Casei raionale de Cultură din Cimișlia și 30.000 de euro pentru construcția vestiarelor la Școala Raională de Sport din raionul Ungheni.
Consiliul Județean Iași va continua să fie un partener de încredere pentru Republica Moldova pe parcursul acestui proces de integrare europeană si va oferi sprijin constant astfel încât aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană să devină un exemplu de bună practică în ceea ce va ține și de accesarea fondurilor europene pe care le va avea la dispoziție, dar mai ales pentru dezvoltarea comunităților de pe malul stâng al Prutului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.