Botoşani: Mihai Eminescu, promovat în baza unui parteneriat între Memorialul Ipoteşti şi Ministerul Afacerilor Externe

Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti, instituţie de cultură de importanţă naţională aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, va încheia un acord de parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe pentru promovarea operei eminesciene şi a culturii române.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de CJ Botoşani, în cadrul parteneriatului, Ministerul Afacerilor Externe va sprijini, inclusiv prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare, proiectele comune derulate în ţară sau în străinătate, cu participarea reprezentanţilor diplomaţiei române şi ai Memorialului Ipoteşti. De asemenea, vor fi promovate iniţiativele şi proiectele Memorialului, care vin în susţinerea relaţionării cu diaspora română, precum şi a activităţii de cercetare-documentare şi constituirii unui fond de suport pentru expertiza diplomaţiei cultural-ştiinţifice.

„Accentul pe care l-am pus în ultimii ani pe activităţile culturale şi implicarea echipei de la Memorialul Ipoteşti, condusă de doamna manager Ala Sainenco, au făcut din judeţul Botoşani un pivot al colaborării culturale cu diaspora românească. Acest acord cu Ministerul Afacerilor Externe vine în continuarea colaborării din ultimii ani pe care am avut-o cu Ambasada României la Berlin. Prima acţiune de amploare care va fi realizată în cadrul acestui acord va avea loc cu ocazia Zilei Eminescu – Ziua Culturii Naţionale ce va fi sărbătorită pe 15 ianuarie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici.

Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti este membru al „Platformei dedicate cooperărilor diasporei academice şi de excelenţă cu mediile instituţionale şi profesionale din România”. Platforma a fost construită de Ambasada României la Berlin, alături de membri ai diasporei academice şi cu participarea Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, precum şi a Asociaţiei de IT Citizen Next, în cadrul unui consorţiu partenerial. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.