Conferința „Securitatea națională și apărarea națională: valori, instituții și politici”

Fundația Colegiului Național de Apărare – Sucursala Moldova a organizat Conferința „Securitatea națională și apărarea națională: valori, instituții și politici”. Evenimentul, găzduit de Palatul Culturii, a adus în prim-plan discuții între experți din mediul academic, civil și militar pe teme esențiale pentru societatea românească.
⚔️ Dacă privim în jur la cele două conflicte militare mari care zguduie planeta, descoperim rapid că înfățișarea războiului s-a schimbat! Dacă Marele Război a fost unul al tranșeelor și al mitralierelor, dacă Al Doilea Război Mondial a fost unul al tancurilor și al avioanelor, războiul de astăzi este unul al dronelor și rachetelor, al manipulării și al informaticii.
🚀 Deși întotdeauna conflictele militare au făcut apel la cele mai avansate tehnologii ale vremurilor și au produs unele dintre cele mai extraordinare invenții, este clar că astăzi tehnologia influențează mai mult ca oricând situația de pe teren. Vedem zi de zi că nu numărul mare de soldați sau de puști mitralieră, ci calitatea armelor și a tehnicii militare decide soarta unei înfruntări!
👨‍💻 Din acest motiv, state cu populație relativ mică pot construi armate excepționale, care țin la respect vecini uriași, în vreme ce state suprapopulate, cu zeci și sute de milioane de oameni, sunt incapabile să susțină o armată puternică. La fel, astăzi, relieful care altădată reprezenta o veritabilă stavilă împotriva invadatorilor, poate fi ocolit, depășit, surmontat făcând apel la o tehnologie adecvată.
🇷🇴 Eu cred că dacă vrei să învingi în luptă cu orice adversar, investește în cercetare, în tehnologie, în educația de calitate și pune neapărat în tot ce faci și o doză mare de patriotism!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.