PSD şi-a lansat programul de guvernare
„Acest program cuprinde o mulţime de sugestii, o mulţime de idei foarte bune, o mulţime de propuneri venite de la sindicate, de la ONG-uri, de la societatea civilă, cu care ne-am întâlnit la partid. (…) Programul acesta de guvernare îşi propune să folosească la maxim resursele României pentru a atinge ţintele eligibile pe care ni le propunem. Nu ne propunem lucruri ştiinţifico-fantastice, ci lucruri reale, lucruri de care are nevoie România. Principalul pilon al acestui program de guvernare îl reprezintă reindustrializarea. De ce reindustrializarea? Fiindcă o ţară fără industrie încetează, încet-încet, să mai fie o ţară. O industrie puternică reprezintă garanţia pentru dezvoltarea unei ţări, reprezintă garanţia pentru rezilienţa acelei ţări, reprezintă garanţia trecerii relativ uşor peste crize, care, după cum am văzut în ultimul timp, vin din ce în ce mai des şi de unde nu te aştepţi”, a afirmat Tudose.
Potrivit acestuia, prin reindustrializare, PSD îşi propune să creeze cel puţin 250.000 de locuri noi de muncă bine plătite, în următorii cinci ani.
„Cum facem această reidustrializare? În primul rând, asigurând infrastructura necesară, de la infrastructura în transporturi, de la energie, o energie ieftină şi în abundenţă este garanţia acestui program, de la atragerea investiţiilor străine directe, ajungând la educaţie, sănătate, fiindcă că nu poţi să ai nimic într-o ţară dacă nu ai populaţia sănătoasă şi o să vedeţi şi programele de investiţii în sănătate în ceea ce priveşte reindustrializarea. Vorbim, de asemenea, despre implicarea statului în ceea ce priveşte ajutor de stat sau garantarea unor credite. Nu creşte TVA, nu cresc taxele, să mai spunem o dată, am citit pe tatuajul de pe mâna domnului prim-ministru”, a explicat Mihai Tudose.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a completat că programul prevede 10 miliarde de euro pe an în investiţii, în ajutor de stat şi garanţii pentru credite luate de agenţii economici.
„Cifrele sunt mai mult de cât generoase şi credem că sunt suficiente. Un miliard de euro reprezintă ajutorul de stat pus la dispoziţie pentru investiţiile în industria metalurgică, siderurgică şi industria chimică, 447 de milioane – în industria prelucrătoare, un miliard de euro pentru învăţământul dual, un miliard de euro pentru resuscitarea industriei de apărare (…) şi, nu în ultimul rând, scutirea de impozit pentru cinci ani pentru investiţii în produsele de farma, atât medicamente de uz uman, cât şi medicamente de uz veterinar”, a menţionat Tudose.
Conform social-democratului, este timpul ca un program de guvernare să fie pe termen lung, „să avem garanţia că îl ducem la bun sfârşit, că nu se mai întrerupe haotic, că nu mai jucăm reactiv şi jucăm pro activ şi îndreptăm România acolo unde îi este locul, între primele economii din Uniunea Europeană”.
„Avem nevoie pentru acest lucru de un rezultat bun la alegeri, avem nevoie de un Parlament puternic, de un Guvern puternic şi, mai presus de toate, avem nevoie de un preşedinte care să fie garantul îndeplinirii acestui program, avem nevoie de Marcel Ciolacu. Suntem convinşi că aceasta este calea sigură pentru România”, a conchis Tudose. AGERPRES