Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că nu a fost consultat de către fosta soţie, Bombonica Prodana, în legătură cu plata prejudiciului în dosarul DGASPC Teleorman.
Bombonica Dragnea nu a venit miercuri în instanţă, însă a transmis prin avocat că a plătit prejudiciul şi a cerut încetarea procesului împotriva ei. Avocatul a explicat că Bombonica Prodan a achitat 33.000 lei către DGASPC Teleorman, însă asta nu înseamnă că îşi recunoaşte vinovăţia.
După terminarea procesului, Dragnea a fost întrebat de jurnalişti dacă Bombonica Prodana îşi recunoaşte vinovăţia prin plata prejudiciului. „Habar nu am. Nu mă consultă, nu m-a consultat. (…) Nu ştiam (că a plătit prejudiciul – n.r.). Am aflat azi dimineaţă”, a răspuns Dragnea.
Instanţa a stabilit ca pe 25 aprilie să se desfăşoare ultimul termen în acest dosar, când vor avea loc pledoariile finale ale procurorului de şedinţă şi ale avocaţilor.
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.
Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, angajată, din anul 2006, în funcţia de referent.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman. AGERPRES