Breaking News

Epidemia de febră hemoragică Lassa a provocat 142 de decese în Nigeria

Epidemia de febră hemoragică Lassa a provocat 142 de decese în Nigeria de la începutul anului 2018 din cele 400 de cazuri confirmate, potrivit unui bilanţ comunicat joi de către autorităţile sanitare din această ţară, informează AFP.

La începutul lunii martie, statisticile oficiale indicau 110 morţi şi 353 de cazuri confirmate.

”De la începutul epidemiei, în 2018, au existat 142 de decese”, se indică într-un nou raport al Centrului naţional nigerian de control al epidemiilor (NCDC), care a raportat o rată de mortalitate de 24,3% în rândul cazurilor confirmate.

În total au fost identificate 1.706 cazuri suspecte, dintre care 400 au fost confirmate ca fiind pozitive, 9 ca probabile, 1.273 negative, iar pentru 24 se aşteaptă încă rezultatele.

Prezenţa virusului a fost detectată în 20 din cele 36 de state ale Nigeriei, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în statele Edo, Ondo şi Ebonyi, din sudul ţării.

”Opt state au ieşit din faza activă a epidemiei, în timp ce în 12 state epidemia este încă activă”, a adăugat NCDC. ”Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) împreună cu NCDC au intensificat nivelul de răspuns la nivel naţional şi la nivelul fiecărui stat”, se mai spune în raport.

Potrivit OMS, febră hemoragică Lassa este o infecţie virală aparţinând aceleiaşi familii de virusuri ca şi tipurile de febră hemoragică Marburg şi Ebola. Boala a fost numită după o localitate din nordul Nigeriei unde a fost identificată pentru prima dată în 1969.

Transmiterea se face prin excreţii ale rozătoarelor sau prin contact direct cu sângele, urina, excrementele sau alte fluide ale corpului unei persoane bolnave.AGERPRES