Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a întrebat retoric sâmbătă seara, făcând referire la preşedintele Klaus Iohannis, că, atunci când nu vede protocoalele dintre instituţii, „are o problemă la ochi sau la dosar”.
„Când spune (Iohannis n.r.) că nu vede protocoalele secrete are o problemă la ochi sau la dosar? Când spune că statul paralel este o glumă proastă, credeţi că nu are umor sau că nu are încotro?”, a afirmat Dragnea la mitingul din Piaţa Victoriei.
El a mai spus că liderul PNL, Ludovic Orban, nu trebuie invidiat: „Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban (…) L-a propus pe Iohannis candidat la preşedinţie la 5 zile după ce a fost achitat şi acum ne întrebăm – o fi întrebat pe cineva de la PNL sau pe cineva de la DNA?”
De asemenea, Dragnea a menţionat că „statul paralel reprezintă boala cruntă care macină pe dedesubt această ţară”.
„Să nu-i invidiem pe mulţi ca ei care cred că dacă stau în gură cu cuvântul anticoruptie vor scăpa. Nu vor scăpa (…) – ei folosesc statul paralel, se bucură de aşa-zisa putere pe care le-o dă statul paralel, dar sunt de fapt nişte unelte jalnice ale acestor securişti. E o frăţie josnică, o cârdăşie periculoasă, un contract care de fapt vrea să scoată democraţia din joc, acesta este portretul statului paralel. Putem să-i spunem oricum – statul invizibil, statul subteran sau pur şi simplu securitate. Oricum i-am spune, el reprezintă boala cruntă care macină pe dedesubt această ţară, aceasta boală care ne-a întors pe unii împotriva altora, care a radicalizat societatea atât de tare încât strică prietenii şi relaţii vechi, doar dacă îndrăznim să nu gândim ca ei (…) această boală care ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii securităţi”, a adăugat preşedintele PSD.
Dragnea a susţinut, în discursul său, că beneficiarii statului paralel sunt de cele mai multe ori şi „prizonierii lui, fiindcă fără sprijinul instituţiilor de forţă ei nu există în politică”.
„Să nu-l invidiem pe ‘prietenul’ dvs. Klaus Iohannis. Salutaţi-l mai bine, vă rog”, le-a spus Dragnea participanţilor la miting.
Potrivit lui, „staliniştii – securişti vor să ne transforme pe toţi într-un popor de denunţători”, şi a denunţat un „plan odios de dezbinare şi de învrăjbire a societăţii româneşti”, la care se adaugă un „plan de insinuare a terorii că oricine oricând poate fi luat”.
„Când într-o ţară delaţiunea ajunge să ţină şoc de probe, iar denunţul ajunge să fie prefaţa unei condamnări, atunci întreaga societate devine prizoniera terorii. Toţi am fost sau suntem sau am putea fi sau aţi putea fi, la un moment dat, atinşi de mâna lungă a acestui stat paralel, a acestor securişti. Sunt 6 milioane de oameni care au fost interceptaţi, urmăriţi, filaţi, monitorizaţi, înregistraţi şi supravegheaţi de statul paralel, este mai mult decât ne-am fi putut închipui vreodată”, a mai afirmat liderul PSD.
Liviu Dragnea a menţionat că oricine poate deveni o „ţintă vie” a „statului paralel”, chiar dacă este vinovat sau nu, pentru că „doar trebuie să fii ascultat”.
„Nici măcar nu contează dacă eşti vinovat sau nu! Nu trebuie să fii vinovat pentru a fi ascultat! Nu trebuie să fii suspect sau inculpat pentru a fi monitorizat şi interceptat! Nu contează nimic din toate astea! Important e ca statul paralel să ştie ce vorbeşti, ce gândeşti, ce simţi, ce îţi doreşti! Cu cât ştie mai mult, cu atât el devine mai puternic şi mai represiv, iar noi toţi devenim mai vulnerabili şi mai expuşi abuzurilor de orice fel. Ei ştiu bine acest lucru şi ştiu şi mai bine următorul lucru: Tot, absolut tot ceea ce spui, poate fi folosit într-o zi împotriva ta sau a altcuiva! Deci nu vă faceţi iluzii că sunteţi în afara mizei! Nu vă faceţi iluzii că nu contaţi! Fiecare contează. Nimeni nu este în afara radarului statului paralel. Toţi suntem ţinte sau putem deveni ţinte la un moment dat! Nu trebuie să ne facem iluzii că doar înalţii decidenţi vor fi victimele denunţurilor şi probelor false! Să nu ne facem iluzii că doar cei cu funcţii publice sunt ţinta denunţurilor şi a execuţiilor organizate de statul paralel! Toţi pot deveni ţinte vii ale acestui sistem odios!”, a mai susţinut preşedintele Camerei Deputaţilor.
AGERPRES