Dupa cum probabil stii, merele sunt de departe unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe pamant, avand capacitati remarcabile asupra sanatatii tale. Ca sa numim doar cateva, merele sunt utile in combaterea cancerului, artritei, iar acestea sunt doar doua dintre beneficiile sale.
De asemenea, merele sunt mult mai ieftine decat o consultatie medicala, fiind o metoda infailibila de a ne sustine organismul si a intari sistemul imunitar.
Merele pot ucide celulele canceroase, fiind implicate in studii legate de:
– cancerul la plamani: sucul de mere, pectina din mere si cojile merelor au confirmat in mod experimantal ca ucid celulele cancerului la plamani
– cancerul la san: a fost dovedit ca merele previn si suprima cancerele existente la animale
– celulele canceroase rezistente la mediacamente: carotenoizii din mere inhiba celulele canceroase rezistente la tratamente
– cancerul de esofag: un derivat existent in mar, procianidina, poate diminua celulele canceroase din esofag.
– cancerul la stomac: una dintre modalitatile prin care substantele din mar reusesc sa previna cancerul la stomac este prin inhibarea bacteriei Helicobacter pylori, unul dintre principalii agenti care duc la ulcer sau cancer gastric.
Astfel, se pare ca merele au minunata misiune de a ne proteja de cancere. Asa ca nu uita sa le incluzi in dieta ta zilnica, specialistii au demonstrat ca toate partile unui mar au proprietati anticanceroase.
Merele au si capacitatea de a reduce riscul de a face cancer, in cazul persoanelor care au fost expuse radiatiilor intense, cum a fost explozia de la Cernobil. Merele au abilitatea de a elimina radioisotopii carcinogeni, cum ar fi Cesiu, Plutoniu, etc si toate acestea se petrec gratie pectinei.
Alte proprietati remarcabile ale merelor:
1. Diaree. Merele, in combinatie cu musetelul, scurteaza episoadele de diaree acuta in cazul copiilor.
2. Intaresc arterele ( Artoscleroza). Studiile arata ca merele contin anumite substante care previn formarea placilor, in artere.
3. Obezitate. Un studiu a aratat ca femeile care au consumat 3 mere pe zi, au avut rezultate mult mai bune in timpul dietelor.
4. Anti-imbatranire. Merele sunt adevarati antioxidanti, avand capacitatea de a preveni imbatranirea, acest lucru fiind testat pe soarecii de laborator, iar rezultatele fiind de netaguit.
5. Inflamarea intenstinelor. Studiile au ratat ca procianidinele continute de mere reduc inflamatiile de la nivelul intestinelor.
6. Reduce toxicitatea indusa de vaccinuri. S-a dovedit ca polifenolii din mere pot reduce efectele secundare ale vaccinurilor, asa cum o face si laptele matern.
7. Caderea parului. B2, o procianidina gasita in mere, are puterea de a promova cresterea parului.
8. Infectiile cu stafilococ. Pectina continuta de mere are rolul de a inhiba sinteza enterotoxinelor de tip stafilococ A si B, care pot provoca probleme serioase la nivelul organismului.
9. Gripa. Acum mai bine de 60 de ani, cercetatorii au aflat ca acei carbohidrati complecsi care creeaza pectina inhiba virusul gripei, in cazul gainilor. Desigur ca acest lucru se aplica si in cazul oamenilor.
Practic, aceste studii realizate asupra merelor nu fac altceva decat sa ne arate cat de importante sunt superalimentele. Desigur ca merele nu sunt un medicament, fiind mai degraba o modalitate prin care poti scapa de medicina alopata. Gratie detoxificarii si a vitaminelor, continute de majoritatea fructelor, se petrece minunea de a scapa si de a preveni unele dintre cele mai periculoase boli.
Sursa – suntsanatos.ro