În perioada 18 – 19 octombrie 2018, s-a desfășurat, la Tunis, mai multe acțiuni de promovare a învățământului superior românesc, organizate de Consiliul Național al Rectorilor (CNR), Ministerul Educației Naționale din România, Ministerul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Tunisia și Ambasada României în Republica Tunisiană. Evenimentele au avut loc în contextul în care tot mai mulți cetățeni tunisieni și-au exprimat interesul de a urma studiile superioare în România.
În cadrul grupului de lucru, organizat în data de 18 octombrie 2018, la sediul Ministerului Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Tunisia, domnul Slim Khalbous, ministrul de resort, a subliniat interesul țării sale pentru creșterea calității parteneriatelor încheiate cu alte state, precum și pentru înscrierea acestor cooperări într-o viziune strategică de dezvoltare a învățământului tunisian. Acesta a apreciat că România are potențialul de a fi un partener strategic în domeniile educației și cercetării.
Domnul Ioan-Ștefan Groza, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, a prezentat sistemul de învățământ superior românesc și a evidențiat avantajele de care pot beneficia cetățenii străini care studiază în România în contextul diversității ofertei educaționale românești (peste 250 de programe de studii sunt oferite în limbi străine). Întrunirea grupului de lucru a fost urmată de Forumul universităților din cele două țări, deschis de reprezentanți ai ministerelor de profil, Consiliului Național al Rectorilor, Ambasadei României din Tunisia și cu participarea reprezentanților universităților românești din centrele universitare Alba Iulia, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Pitești și Timișoara.
În cursul zilei de vineri, 19 octombrie 2018, a avut loc evenimentul „Campus Roumanie”. Acesta a constat în promovarea ofertei de învățământ superior din România și oferirea informațiilor de interes cu privire la mediul social, academic și cultural din România, dar și a detaliilor despre avantajele oferite de învățământul românesc. De asemenea, au fost prezentate demersurile necesare pentru înscrierea la studii universitare în țara noastră. Cu acest prilej, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a semnat Convenția de parteneriat între CNR și Conferința Președinților de Universități din Tunisia.